Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

USA når ikke sit mål

Source:www.arbejderen.dk
Date:13/11-2004
De amerikanske marineinfanterister kontrollerer 70 procent af Falluja, skrev den britiske avis Independent i går. Rapporter tyder på, at de amerikanske tropper møder mindre modstand end de havde ventet: "Vurderingerne fra det amerikanske militær af antallet af oprørere i Falluja har varieret. For to uger siden sagde man, at der var 6000 svært bevæbede militsmedlemmer i byen - heriblandt den jordanske terrorist Abu Musab al-Zarqawi. Imidlertid er det små grupper af kæmpere, nogle gange ikke mere end 20 personer, som forsøger at kæmpe mod amerikanerne, der er langt flere, og så forsvinder de", skriver avisen.

Samtidig er der flere angreb i andre byer, og USA's forhåbning om at knække modstanden i hele Irak ved at knuse Falluja, ser ikke ud til at lykkes.

Tirsdag trængte hundreder af bevæbnede ind i Ramadi og tog kontrol med regeringsbygningen. I Baquba nord for Bagdad blev 45 mennesker heraf 25 politifolk dræbt i en række angreb. Elleve mennesker skal være dræbt ved bombeangreb i Bagdad, og under et angreb på Nationagardens hovedkvarter i Kirkuk blev tre dræbt.

Medier tolker situationen derhen, at de fleste medlemmer af modstanden mod besættelsen har forladt Falluja inden USA's offensiv blev sat ind.

Det stemmer med en appel fra Mujahedinernes Råd i Falluja fra den 30. oktober: "Mujahedinernes Råd anmoder jer om... som gengældelse for et angreb på Falluja fra koalitionsstyrkerne eller marionetregeringen, at angribe og ødelægge alle vitale militære mål i Irak".