Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

EU godkender tilsætning af kræftfremkaldende stoffer i økologisk kød

Source:www.dr.dk
Date:05/02-2005

EU vil tillade nitrit i øko-varer

Danske forbrugere kan fremover ikke være sikre på, at økologiske pølser og andre kødprodukter er fri for det kræftfremkaldende stof nitrit, skriver Politiken Søndag.

Et flertal af EU-lande gennemtrumfer nemlig beslutningen om at tillade det kontroversielle konserveringsstof, som herhjemme regnes for mere skadeligt end gavnligt.

Minister for familie- og forbrugeranliggender Henriette Kjær (K) erkender, at slaget er tabt. - Alt tyder på, at vi bliver stemt ned, siger hun.

Det er EU-kommissionen, som har foreslået, at nitrit kan anvendes i økologiske produkter, og da det bakkes op af et overvældende flertal i det såkaldte stående udvalg for økologiske landbrugsprodukter, er vejen banet for en ny lov, som er bindende for alle medlemslande.

Redaktionen: Vi vil på det kraftigste opfordre alle til at boykotte producenter som fremover vil tilføje nitrit i øko-varer. Vi opfordre ligeledes til at man skrifteligt, telefonisk eller på anden vis klager til producenten, hvis man finder øko-varer med nitrit i.