Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Skjult gensplejsning i fødevarer

Source:Ingeniøren
Date:21/04-2005

Danske butikker er fyldt med fødevarer, der bliver fremstillet ved hjælp af genteknologi, selv om både detailkæder og producenter tager afstand fra GMO. Det afslører en kortlægning af genteknologi i Danmark, som Institut for Fødevarestudier og Agroindustriel Udvikling har udarbejdet for Ingeniøren.

Genteknologi bliver i stigende grad brugt i den spæde fremstillingsproces, men det ved forbrugerne ikke, når de putter deres middagsmad i indkøbskurven. Størstedelen af foderet til især svin og kvæg indeholder gensplejsede organismer (GMO), og derudover bliver enzymer fremstillet af gensplejsede mikroorganismer brugt i stadig flere fødevarer som brød, ost og juice, påviser kortlægningen.

Varerne skal ikke mærkes, fordi selve den gensplejsede organisme ikke er en del af slutproduktet, og derfor ved to tredjedele af forbrugerne ikke, at de genmodificerede enzymer indgår i fødevareproduktionen, viser en ny undersøgelse, som Institut for Kunjunktur-Analyse har lavet for Ingeniøren.

Den skjulte genteknologi bliver kritiseret af Forbrugerrådet:
- Når forbrugerne er modstandere af gensplejsning, er det oftets af etiske grunde, og derfor er det uacceptabelt, at man bruger teknologien uden at informere om det, siger Camilla Udsen, fødevarepolitisk medarbejder, til Ingeniøren.