Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Krigsforbrydelser i Irak

Source:www.arbejderen.dk
Date:23/11-2004

"Han spiller fandeme død. Han spiller fandeme død", siger en amerikansk marine-soldat på det videoklip, der viser ham stå bøjet over en såret iraker. Derefter høres lyden af skud og en anden amerikansk soldat siger: "Han er død nu".

Filmen er optaget af et filmhold fra tv-selskabet NBC, der er et af de nyhedsmedier, som har tilladelse til at følge de amerikanske tropper ind i Falluja. Falluja er ellers afspærret for omverdenen af de amerikanske tropper. Hverken Røde Kors eller medier i almindelighed kan komme ind i byen.

I indslaget, som blev vist i USA mandag aften, fortæller NBC's korrespondent Kevin Sites, at fem sårede irakiske oprørere var blevet efterladt i moskeen, efter at marinesoldater havde kæmpet sig vej ind til den pågældende del af byen fredag og lørdag. I stedet for at blive eskorteret væk fra fronten til behandling, blev de sårede efterladt, til en anden gruppe marinesoldater ankom til moskeen om lørdagen efter forlydender om, at bygningen muligvis var blevet besat igen. I følge Sites var en af de fem irakere døde, og tre syntes at være tæt på at dø af deres sår.

Den ene af de sårede bliver derefter skudt. Disse billeder bliver ikke vist, fordi de er for grusomme.

Sites fortæller, at "fangen ikke så ud til at være bevæbnet eller på nogen måde virke truende".

Flere forbrydelser
I følge avisen The Independent er det ikke de eneste billeder, der muligvis indeholder beviser for amerikanske krigsforbrydelser. Andre videoklip har vist tropper, der skyder sårede oprørere, som ligger på den bare jord. Andre klip viser fly- og helikopter-angreb på irakere, som muligvis er civile.

Indtil videre har de amerikanske tropper taget 1052 fanger i Falluja, hvoraf 15 er udlændinge.

Amnesty International beretter, at tyve ansatte og dusinvis af andre civile blev dræbt, da et missil ramte en klinik i Falluja den 9. november. Det siger en læge, der overlevede angrebet. Det vides ikke hvem, der affyrede missilet.

Søndag sprængte irakiske sabotører bomber, der har sat fire olie-brønde i brand i Kirkuk i det nordlige Irak.

Ungarn hjem fra Irak
Mandag vedtog Ungarns parlament - i strid med regeringens ønske - at trække sine 300 soldater hjem fra Irak allerede inden årets udgang. Den tidligere skæringsdato var 31. marts 2005.

USA's allierede i NATO er ikke meget for at hjælpe USA i Irak.

Ti NATO-lande har afvist at sende soldater til Irak, sagde NATO's øverstkommanderende, den amerikanske general James Jones, mandag til avisen Financial Times. Jones vil ikke oplyse hvilke lande, der er tale om.