Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Forræderi over for børn og forældre

Source:www.arbejderen.dk
Date:17/12-2004

Forræderi mod børns opvækst, rystende, discountpasning af børn og offentligt omsorgssvigt er blot nogle af de prædikater, som de fire børne- og familieeksperter, Jesper Juul, Erik Sigsgård, John Aasted Halse og Per Schultz Jørgensen, hæfter på regeringens politik på børneområdet - en politik, der får dem til at opfordre forældre og alle ansvarlige inden for småbørnsområdet til at træde i karakter og gå i aktion.

Regeringen må ikke slippe af sted med dette forræderi over for børn, forældre og den grundlæggende etik i vores velfærdssamfund, skriver de fire børneeksperter i et indlæg til debatten om kvaliteten i børns liv.

I en række af eksempler på forringelser i børns livskvalitet nævner de, at socialministeren har givet mulighed for at passe børnehavebørn i skolefritidsordninger, SFO'er. Hun har allerede givet dispenstaion til 105 skoler, så børnehaven kan lægges ind under SFO'en.

Det betyder, at børnehavebørnene kommer under folkeskoleloven, hvor der ikke er krav til børnehavepædagogik. Børnehaven mister sine regler for kvalitet og normering og indhold. Både pædagoger og forældre er kede af de forhold, børnene bydes, men de stilles i et dilemma, mener Juul, Sigsgaard, Halse og Jørgensen.

Enten skal de gøre noget ved det, eller berolige sig selv med, at det nok går alligevel. Vi opfordrer til at gøre noget ved det nu - inden det er for sent. Fordi det efter vores mening er rystende, det vi ser, og et større skred, end vi har oplevet på børneområdet i den sidste menneskealder... Det vi ser nu overgår alt tidligere, vi har været ude for: med åbne øjne gennemføres et kvalitetsskred i børns dagligdag, lyder det alarmerende.

Konsekvenserne er for eksperterne at se tydelige.
Udviklingen af børnenes sociale kompetencer vil blive afløst af ren junglelov og børnene vil møde i skolen med nederlag i tasken. Det vil især være de usikre og lidt svage børn, der kommer til at betale prisen.

Sundhedsplejen, dagpasningssystemet og skolen skulle alle tre instanser være det offentlige sikkerhedsnet i børns liv.

Det er sikkerhedsnet, som andre misunder os, det er her vores velfærdssamfund har sin inderste råstyrke til at sætte ind mod negativ indflydelse fra belastende vilkår og opvækstforhold. Men hvad gør vi? Vi forringer og forringer kvailiteten i børns liv.

Medmindre der bliver gjort noget ved det.