Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Skud uden tøven mod såret iraker, hvad siger Anders Fogh?

Source:www.enhedslisten.dk
Date:05/02-2005

Skud uden tøven mod såret iraker

Billederne fra en amerikansk Apachehelikopter, der skyder tre irakere, kom til dansk fjernsyn via en fransk TV-kanal. Irakerne var mistænkt for at smugle våben. Det er ikke dokumenteret. Meget tyder på, at der er tale om irakiske landmænd med en ladning kunstgødning, og at det er en traktor, mændene bærer varer til. Men under alle omstændigheder er det en såret og ukampdygtig iraker, der skydes uden tøven.

Video optagelse: Helikopter skyder landmænd
Du skal bruge Windows Mediaplayer, hvis du bruger windows og MPlayer med Mplayerplug-in, hvis du bruger Unix eller GNU/Linux

Enhedslisten måtte gennem et langt forløb før vi fik statsministeren til at forholde sig konkret til mordet. Da statsminister Fogh Rasmussen blev den 12. maj 2004 bedt om en kommentar, svarede han:

”Det andet spørgsmål er så det, hr. Søren Søndergaard har stillet her, og der kan jeg sige, at jeg ikke har set det pågældende tv-klip, og jeg vil gerne sige til hr. Søren Søndergaard, at jeg aldeles ikke agter at forberede mig til spørgetiden ved at se tv-klip. Det gør jeg ikke. Hr. Søren Søndergaard kan ikke tvinge mig til at se tv. Jeg har ikke set det pågældende tv-klip og kan derfor ikke kommentere det.”

Anden gang Anders Fogh Rasmussen blev spurgt, lød det skriftlige svar: ”Forsvarsministeriet har oplyst, at sagen efter det foreliggende er blevet afgjort i en straffesag ved den enhed, som helikopterenheden tilhørte. Sagens afgørelse er ikke kendt.”

Fogh var med andre ord ikke interesseret i at finde ud af, hvad baggrunden var for den hårde beskydning af en såret iraker.