Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Dansk Folkeparti lægger politisk pression på DR

Source:www.enhedslisten.dk
Date:26/02-2005

Dansk Folkeparti fortsætter sine forsøg på at lægge pres på Danmarks Radio (DR). Nu sker det (i Jyllands-Posten) i form af krav om, at de politiske partier skal have adgang til TV-Avisens nyhedsdækning i forhold til deres stemmetal.

- Det er naturligvis det rene vrøvl. DR er forpligtet til at levere en alsidig journalistisk dækning af den politiske debat i Danmark - ikke til at sikre enkelte partier en vis andel af mediedækningen, udtaler Per Clausen, mediepolitisk ordfører for Enhedslisten.

- Kulturministeren har en særlig forpligtelse til at beskytte DR mod politisk pression fra sine politiske venner i Dansk Folkeparti - og han bør derfor gøre det helt klart, at DRs public service-forpligtelse på dette område udelukkende går ud på at sikre en alsidig jounalistisk dækning af den politiske debat. Men ikke på at sikre de enkelte partier en dækning, som afspejler deres procentvise andel af stemmerne. Jeg har derfor stillet nedenstående spørgsmål til Kulturministeren, slutter Per Clausen.

Spørgsmål til kulturministeren:
»Kan ministeren bekræfte, at DR ikke er forpligtet til at give de enkelte partier en omtale, der afspejler deres procentmæssige andel af stemmerne, men derimod til at give en alsidig dækning af den politiske debat?«