Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Spaniens regering brugte 23 mill. kr. på propaganda og skræmmekampagne

Source:www.enhedslisten.dk
Date:26/02-2005

- Folkeafstemningen i Spanien er et flop med 60 procent sofavælgere. Det viser bare, at EU aldrig har været et folkeligt projekt. EU er ikke menneskenes Europa. Det er elitens projekt.

Det siger Rune Lund, MF og EU-ordfører for Enhedslisten, i en kommentar til folkeafstemningen i Spanien, hvor 77 procent af de spanske vælgere stemte ja til EU-forfatningen, men hvor kun 41 procent valgte stemmeboksen frem for sofaen.

- Det er klart, at det måtte gå sådan, når der ikke har været en ordentlig debat, men tværtimod én lang og ensidig propaganda-kampagne fra ja-partierne. Nej-siden er for eksempel stort set ikke kommet til orde i tv-kanaler med public service forpligtelser og har stort set ikke fået nogle støttekroner. Den spanske regering har ligeledes brugt 23 millioner kroner på en kampagne, som er blevet kritiseret af den spanske valgkommission for ikke at være objektiv. Spaniens folkeafstemning er ganske enkelt en udemokratisk farce.

- Europa har brug for et nej til EU-forfatningen, fordi denne vil skabe mindre demokrati og mere magt til embedsmændene og de store selskaber. Den vil skabe mindre velfærd og mere privatisering og udlicitering. Og sidst med ikke mindst vil den tvinge EU-landene til at opruste militært.

- I Enhedslisten vil vi sammen med folkelige bevægelser i hele Europa og resten af den europæiske venstrefløj til venstre for socialdemokratierne fortsætte arbejdet med at skaffe mange nej’er til EU-forfatningen, slutter Rune Lund.