Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Unge går i front imod EU

Source:www.arbejderen.dk
Date:03/03-2005

Mindre end en uge efter at afstemningen om den nye EU-forfatning er udskrevet, er de unge klar med et modsvar: På lørdag mødes unge fra SFU, Rød Ungdom, Internationalt Forum, 3F, DKP/ML, Folkebevægelsens Ungdom, SUF, KPiD og Enhedslisten for at blive enige om grundlaget for et fælles aktionsfællesskab.

Rie Grønbech fra Internationalt Forum i København er ikke i tvivl om, hvorfor hun tager til Odense på lørdag.

- Hovedlinjerne for kampagnen ligger fast: EU er i fuld gang med at opbygge en militær stormagt, med alt hvad dertil hører af en snyltende økonomisk politik overfor verdens fattige lande og et atombevæbnet militær til at forsvare sine økonomiske interesser. EU er igang med at overføre alle USA's idealer og politiske redskaber til Europa til gavn for de multinationale selskaber som findes på kontinentet - men på bekostning af velfærd og demokrati. Det er det der binder vores gruppe sammen, siger hun til Arbejderen.

Udover at diskutere sig frem til et fælles grundlag for kampagnen skal der også handling på bordene i den antiracistiske Cafe Zeekes i Odense, der lægger hus til stiftelsen af de unges fælles kampagne.

Aktionsfællesskabet håber især at kunne tiltrække unge, der er aktive i fredsbevægelsen og i anti-globaliseringsbevægelsen.

- Det her er den sidste afstemning om selve EU-projektet. Derfor tror jeg mange vil blive aktiveret. Vi vil stå for nye, alternative aktionsformer og humor. Allerede den 19. marts vil vi forsøge at overbevise de unge, der går på gaden mod USA's imperialisme i Irak, om at det også er vigtigt at reagere mod EU's imperialisme, som udvikles i disse år. I København sker det med en humoristisk hvervekampagne for EU-hæren. I Århus med et offentligt møde og en fest om aftenen, fortæller Esben Hansen fra DKP/ML i Århus til Arbejderen.

Herudover er en hjemmeside under opbygning, materialer ved at blive skrevet og senere på denne måned vil de unge markere FN's internationale vanddag. Det sker for at sætte fokus på de store menneskelige konsekvenser, som privatisering af drikkevand har i verdens fattigste lande. EU huser verdens tre største drikkevandsfirmaer, og er drivkraften i at tvinge ulandene til at privatisering deres drikkevandsforsyning.

Det er meningen, at hver enkelt organisation herudover frit kan igangsætte egne aktiviteter.