Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Bush gav ordre til tortur

Source:http://www.modkraft.dk/
Date:27/12-2004

Nyligt offentliggjorte FBI-dokumenter afslører, at overgreb mod fanger i Irak fortsatte længe efter Abu Ghraib-skandalen blev kendt. Dokumenterne implicerer præsident Bush, der skulle have underskrevet en ordre, der tillod særdeles hårdhændet behandling af fanger. Det afvises af det Hvide Hus, der betegner FBI-dkoumentet som »forkert«.

FBI-dokumenterne har hidtil været hemmeligstemplede, men en retskendelse har tvunget efterretningstjenesten til at offentliggøre dem. Det fremgår heraf, at brutal og nedværdigende behandling af fanger i Irak og Guantanamo-basen, foregik og var velkendt af FBI indtil for fire måneder siden. Det er bl.a. brugen af hunde, fratagelse af søvn og fanger indsmurt i afføring. Efter afsløringen af fange-mishandlingen i Abu Ghraib-fængslet blev kendt i april måned, lovede Bush-administrationen ellers bod og bedring.

Odrer fra Bush?
FBI-dokumenterne indeholder et memorandum, der beskriver en generel ordre fra præsident Bush. Ifølge dokumenterne tillader ordren brug af metoder som fratagelse af søvn, stressende positioner, hunde og brug af hætter. Alle disse forhørsmetoder er forbudte at bruge for FBI-agenter.

En talsmand for Det Hvide Hus udtalte den 22. december, at »det FBI-agenten skrev er forkert. Der er ingen generel ordre, der omhandler forhørsteknikker.« Et andet memorandum beskriver, at metoder er godkendt af viceforsvarsminister Paul Wolfowitz, men det afvises ligeledes af Pentagon.

Men det er svært ved at slippe udenom, at dokumeterne er ødelæggende for argumentet om, at mishandlingen af fanger kun foretoges af få, fortrinsvist menige soldater. Der er flere øjenvidneskildringer af forhør og generelle forhold fra FBI-agenter. Et memo til FBI-direktøren indeholder beskrivelser fra en agent, der »observerede alvorlig fysisk mishandling af civile fanger.« Mishandlingen bestod i kvælning, slag og brændemærkning med cigaretter i ørerne.

Rapporterne om forhørsmetoderne blev sendt til overordnede i FBI, og kan ikke være ukendte for administrationen i Det Hvide Hus.