Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Økologisk Landsforening er uforstående overfor en stor engelsk undersøgelse

Source:Ritzau
Date:31/07-2009

Ifølge engelsk undersøgelse gør økologisk mad dig ikke sundere end konventionelt producerede mad. Men Økologisk Landsforening påpeger, at resultaterne er forældede.

Økologisk Landsforening er uforstående overfor en stor engelsk undersøgelse, der viser, at økologisk mad ikke gør mennesker sundere end fødevarer dyrket med sprøjtemidler og kunstgødning.

Forskere fra den britiske fødevarekontrol Food Standards Agency konkluderer på baggrund af 50 års forskning i økologi, at der stort ikke er forskel i næringsværdien i økologiske og konventionelle fødevarer.

Men ifølge Økologisk Landsforening bygger det på gammel forskning og tager ikke højde for de nyeste forskningsresultater. Foreningen fremhæver bl.a. det fem-årige fælleseuropæisk forskningsprojekt Quality Low Input Food. Det dokumenterede for nylig, at økomad som kål, salat, kartofler, tomater og mælk har større indhold af vitaminer, antioxidanter og flerumættede fedtsyrer end traditionelle fødevarer.

- Det viste op til 60 procent højere indhold af sunde, flerumættede fedtsyrer i økomælk. Det er da en forskel, der er til at få øje på, siger Evald Vestergaard, formand for Økologisk Landsforening.

EU-projektet påviste viste også større indhold af vitamin E, betakaroten og omega-3 fedtsyrer i økomælk end i almindelig mælk. Stoffer der menes at mindske risikoen for hjerte-kar-sygdomme og kræft.

Andre nyere undersøgelser har bl.a. vist, at rester af sprøjtegift kan spores i urinen fra børn, der lever af ikke-økologisk mad. Ved overgang til økologisk mad forsvandt giften hurtigt. Desuden menes sprøjtemidler og andre hormonforstyrrende stoffer at bidrage til en del af de tilfælde, hvor drenge fødes med misdannet penis, påpeger Økologisk Landsforening.

- Den nye engelske undersøgelse har heller ikke set på langtidseffekten af pesticider på det menneskelige helbred. Det gør udsagnet om, at der ikke er nogle helbredsmæssige fordele ved at spise økologisk, lidt svært at tage seriøst, siger Evald Vestergaard.