Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Nu tortureres muslimer også i Grækenland

Source:www.modkraft.dk
Date:04/01-2005

Græsk politi anklages for grov mishandling af 25 anholdte afghanere, men ingen betjente er blevet suspenderet. Få dage før frikendtes en betjent for anklager om voldtægt mod en flygtningekvinde. I protest mod racistisk vold angreb en gruppe venstreradikale den politistation, hvor afghanerene var tilbageholdt.

Mishandling af anholdte
Baggrunden for angrebet på politistationen var politiets ransagningsaktion mod et boligkompleks med mange afghanske flygtninge. Ifølge mediernes beretning foretog politiet nogle iscenesatte skinhenrettelser på stedet. Derefter blev omkring 150 afghanere taget med på politistationen. I løbet af natten blev mindst 25 af de anholdte afghanere underkastet regulær tortur. De blev slået, seksuelt forulempet, oversprøjtet med koldt vand og systematisk ydmyget.

Samtlige anholdte havde således store blodplamager over hele kroppen. Politiets behandling af afghanerne vakte stor opmærksomhed i de græske og internationale medier. På nuværende tidspunkt er endnu ingen af de anklagede politibetjente blevet suspenderet fra deres funktion.

Efterfølgende anholdelser
Derfor angreb 50-100 aktivister fra Athens venstreradikale miljø den 24. december en politistation i Athens forstad Acharnon med sten og røgbomber. De overraskede politifolk barrikaderede vinduer og døre og skød adskillige skud hen over demonstranterne. Fra angrebet på den politistation, hvor 25 afghanere ifølge græske medier blev mishandlet. Foto: Agios PanteleimonasDa de første politistyrker fra Athens politihovedkvartér nåede frem til Acharnon politistation, var aktivisterne for længst forsvundet. I en efterfølgende omfattende razzia anholdt politiet mindst 18 aktivister, som de mistænker for at have deltaget i aktionen.

Aktivisternes aktionserklæring til medierne tager udgangspunkt i disse hændelser og anklager samtidig det græske justitsvæsen for gennemgående at dække over politiets racistisk motiverede overgreb. Nogle dage før denne aktion frikendte en domstol i byen Patras en politibetjent, der var anklaget for at have voldtaget en flygtningekvinde fra Ukraine.