Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Film af mord på civile i Fallujah

Source:www.enhedslisten.dk
Date:05/02-2005

Mord på ukendt antal civile i Fallujah en »taktisk fejl«

Filmen er optaget i den irakiske by Fallujah den 10. april 2004. De amerikanske styrker angreb byen med alt, hvad de havde og skyede ingen metoder. Filmen, der os bekendt ikke har været vist i Danmark, blev først vist i oktober 2004 af det britiske Channel 4, og skabte en del debat i Storbritannien. For den viser ifølge flere militære eksperter, at ordren i Fallujah var at skyde på, hvad der rørte sig.

Video optagelse: Mord på civile
Du skal bruge Windows Mediaplayer, hvis du bruger windows og MPlayer med Mplayerplug-in, hvis du bruger Unix eller GNU/Linux

Stan Goff, tidligere oversergent, med en militær karriere siden 1970, og med militære meriter fra specialstyrkerne inden for hæren, mener, at filmens lydspor er beviset på, at der skulle skydes uden tøven. Den tilfredse bemærkning »Hold da kæft, mand!« (»Oh, dude!«) efter skydningen, vidner oven i købet om et indslag af sadisme.

Chefen for det amerikanske militærs pressekontor i Irak, oberstløjtnant Steven Boylan har, efter en resultatløs undersøgelse af hændelsen, skrevet følgende til journalisten: »Jeg kan ikke give nogen forklaring. Vi ser folk lave, hvad vi ville kalde for taktiske fejl, hele tiden.«

En flok mennesker går i Fallujahs gader. Piloten spørger om han skal skyde dem, og selvom ingen kan afgøre om de er bevæbnede, falder ordren uden tøven.

Pilot: – Jeg kan se adskillige mennesker på gaden. Skal jeg skyde dem?

Anden: – Skyd dem!

Pilot: – Hold da kæft, mand! (Aw, dude!)