Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Det offentlige skulle skamme sig overfor de hjemløse!

Source:www.dr.dk
Date:19/05-2005

Kvinder med børn på familieinstitutioner har de bedste chancer for at komme ud af hjemløshed. Men samtidig lægger gæld til det offentlige en bremse på mulighederne.

Det viser en ny rapport fra Socialforskningsinstituttet (SFI).

Skylder det offentlige penge
Rapporten viser, at over halvdelen af tidligere brugere af institutioner for hjemløse fem år efter institutionsopholdet bor i egen bolig. Og det går bedst for kvinderne.

Men selvom kvinderne oftere kommer ud af boligproblemet, er de ifølge seniorforsker Inger Koch-Nielsen oftest dårligere økonomisk stillet end mændene. Den dårlige økonomi skyldes typisk en stor gæld til det offentlige.

- Der bliver gjort ret meget for de hjemløse, så det er jo lidt absurd, at det netop er gælden til det offentlige, der skal give kvinderne store økonomiske problemer, når de har fundet bolig, siger Inger Koch-Nielsen.

Tre gange så mange hjemløse mænd
Der er cirka tre gange så mange hjemløse mænd som kvinder, og stort set alle mændene har opholdt sig på et forsorgshjem eller lignende, mens halvdelen af de hjemløse kvinder har været på familieinstitution.

Kvinderne er ofte hjemløse på grund af brudte parforhold eller vold i hjemmet, mens mange af mange mænd er blevet hjemløse på grund af misbrug eller sindslidelser.

Redaktionen: Lad os fjerne ministerpensionen og istedet bruge disse penge på de hjemløse. Det vil helt sikkert gavne de hjemløse mere, og hvorfor skal en minister have godt 280.000 om året i pension når en almindelig dansker kun får omkring 66.000? En tidligere minister må sågar arbejde fuldtid og mere ved siden af, og alligevel modtage sin ministerpension. Vågn op Danmark!