Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Der står et farligt våben i din stue

Source:24.dk
Author:Pia Olsen Dyhr
Date:17/02-2011

Du behøver hverken løbe, svømme, gå eller cykle for at blive sundere. Så længe du holder dig fra sofaen - som bombarderer dig med skadelig kemi.

Eller for at sige det på en anden måde. Anders Fogh havde ret, da han sagde, at Saddam havde masseødelæggelsesvåben. Han havde i hvert fald et helt palads med møbler.

For at undgå den værste kemi er det dog ikke nok blot at rejse sig fra sofaen, du skal have sofaen med helt ud af huset. Møbler er nemlig sammensat af mange forskellige materialer såsom træ, læder, tekstil, stål, finér og plastik, der hver især har sit pragtkatalog af kemi, det behandles med, lige fra giftig lak, brommerede flammehæmmere, mugbekæmpelsesmiddel og lim med formaldehyd til krom, pesticider, farvestoffer, blegemiddel og parfume og mere endnu, som ikke engang ville kunne være i denne avis, hvis det hele skulle stå her.

Dertil kommer, at det færdige møbel ofte behandles med for eksempel smudsafvisende eller flammehæmmende midler. Alle disse stoffer afgives fra møblerne og ophobes i vores hjem. Blandt andet i husstøvet og i luften, som vi indånder. Det lagrer sig i os, og især i vores børn, som er mange gange mere udsatte, uden at vi endnu kender de fulde konsekvenser. Dog viser forskning, at vi som minimum kan regne med dårligere reproduktionsevne og mere kræft, og under kraftig mistanke, står hyperaktivitet hos vores børn som en risiko.

Er det et vilkår for vores moderne liv, som vi bliver nødt til at leve med? Nej, det er kun et vilkår for øget indtjening og et tegn på kynis-me og passivt politisk lederskab. Selvfølgelig skal vi mindske tilsætningen af kemi i forbrugerprodukter, især som vores viden om dets skadelige virkninger øges. Vores børns hormonsystemer og udvikling er under kraftigt angreb. Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt.

Industrien vil sige, at vi blot kan lade møblerne stå og gasse af udenfor et par dage, inden vi tager dem i brug.

Det er ikke realistisk, at alle på et tidspunkt kommer til det. Om nogen overhovedet. Lad os i stedet med øget fokus og forskning udbrede de sunde alternativer, der findes, som industrien ikke bruger, fordi gift stadigvæk er billigst. Egetæpper og Katvig har sammen lavet børnetæpper uden kemi. Børnetæpper uden skadelige kemiske stoffer! Tænk sig, at det kunne være en nyhed! Lad os som forbrugere vælge de svanemærkede møbler og på den måde lade vores dankort tale.

Og sidst, men ikke mindst, ville det klæde industrien, om de ikke tørrede den største pris for deres møbler af på børnene.