Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Regeringen tager penge fra de handicappede

Source:www.modkraft.dk
Author:Martin Lindblom
Date:20/05-2005

Dansk Handicap Forbund indkalder til demonstration i protest mod takststigninger for handicapkørsel i Hovedstadsområdet. Med næsten en fordobling af transportpriserne frygter forbundet, at mange handicappede bliver afskåret fra mange aktiviteter.

Hovedstadens Udviklingsråd (HUR) har besluttet at indføre et såkaldt »Afstandsbaseret Takstsystem« i Handicap Service/Kørsel, der betyder en væsentlig stigning i handicappedes transportomkostninger. Det nye system gør nemlig op med det nuværende solidariske takstsystem, hvor alle betaler det samme.

Som det er nu, betaler alle 1.760 kr. for 104 ture om året, hvilket svarer til cirka 17 kr. pr. tur, altså det samme som alle andre betaler for offentlig transport. Skal der hjælpere med, koster det 25 kr. ekstra uanset længden.

I det nye system betaler alle 300 kr. for at være med, og derefter 30 kr. for en tur op til 10 kilometer, hvorefter det koster tre kr. pr. kørt kilometer. Hjælpere skal nu betale det halve af, hvad turens pris er.

Prisstigninger rammer hårdt
Hvad der umiddelbart ligner en besparelse på 1.460 kr. om året, er ædt op hvis man årligt kører over 48 ture på under 10 kilometer, oplyser Handicapforbundet, der frygter, at mange handicappede, der tidligere har været meget aktive, vil vælge at blive hjemme, fordi de ikke har råd til at bruge ordningen.

- Jeg synes, det er for dårligt, fordi ordningen er lavet til os. Prisstigningerne vil ramme mange hårdt. Især os der bor i randområder, siger Anni Kvisgård, formand for Roskilde og Vestsjællandskredsen i Dansk Handicap Forbund i en pressemeddelelse.

Anni Kvisgård er med i Handicap Service, fordi hun har brug for en trappemaskine, når hun besøger familie og venner i etageboliger. Ifølge Anni Kvisgårds beregninger betalte hun 440 kr.i tredje kvartal af 2004. Det ville i dag have kostet hende 963 kr. I fjerde kvartal betalte hun ligeledes 440 kr., men med den nye ordning ville det have kostet hende 894 kr.

Ifølge HUR's egne beregninger vil omkring 300 kunder opleve stigninger på mere end 5.000 kr. om året.

Dansk Handicap Forbund ønsker at beholde den hidtidige solidariske takstordning, og indklader derfor til demonstration på Christiansborg Slotsplads i København for »at råbe politikerne op«.