Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Flere CIA-fly over dansk luftrum

Source:Enhedslisten
Date:08/06-2005

Ikke kun ét, men mindst to CIA-fly, har uden problemer benyttet sig af dansk luftrum. Det fremgår af svar fra trafikminister Flemming Hansen på en række spørgsmål fra Enhedslistens Frank Aaen.

Første gang Enhedslisten fik informationer om overflyvninger i dansk luftrum, var svaret fra ministeren at ét fly havde benyttet dansk luftrum 12 gange. Nu kommer det frem, at det var 14 gange, og at endnu et fly har fløjet over Danmark to gange.

Et af flyene har syv gange startet eller sluttet sin flyvning i Usbekistan, som for tiden netop bliver kritiseret af flere menneskerettighedsorganisationer for at være et af de lande, som torturerer terrormistænkte. Bl.a. er det kommet frem, at man i de usbekiske fængsler koger folk til døde.

Ifølge flere internationale medier har CIA siden 11.september fløjet terrormistænkte til lande, der er kendt for at bruge tortur ved afhøringer af fanger. Til dette formål har CIA opfundet flere flyselskaber, således at man som civilt luftfartøj får adgang til lufthavne og luftrum rundt omkring i verden. Det er en klar overtrædelse af FN’s konvention mod tortur, at overføre fanger til lande, hvor der er stor sandsynlighed for at de vil blive udsat for tortur.

Enhedslisten har undersøgt sagen lige siden afsløringerne af CIA-flyene kom frem i medierne. Både Rune Lund og Frank Aaen har således stillet flere spørgsmål til både udenrigs-, justits- og trafikministeren for at få klarlagt, om Danmark har været involveret i sager om fangetransporter. Selvom svarene fra ministrene ofte er mangelfulde, og der ikke bliver svaret på det adspurgte, vil Enhedslisten fortsætte med at forfølge sagen.