Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Kaos lurer lige under overfladen i Afghanistan

Source:www.arbejderen.dk
Date:03/03-2005

Kaos lurer lige under overfladen, hvis ikke befolkningens situation bliver forbedret.

Arbejdsløshed, fattigdom, manglende sundhed og uddannelse er hverdag for hovedparten af den afghanske befolkning, konkluderer den første rapport om forholdene i Afghanistan efter den amerikanske invasion i 2001.

Rapporten, der er udarbejdet af FN og de afghanske myndigheder i fælleskab, afslører rystende forhold for befolkningen tre år efter Taliban-styrets fald.

Afghanistan er blevet lovet omfattende økonomisk støtte til at genopbygge landet. Foreløbigt har det battet meget lidt at dømme efter rapportens statistiske materiale.

Hvert 30. minut dør en kvinde på grund af komplikationer i forbindelse med graviditet. 20 procent af de afghanske børn dør, inden de er fyldt fem år.

Den gennemsnitlige levealder er kun 44,6. Det er 20 år lavere end i Afghanistans nabolande, og 6,1 år lavere end gennemsnittet i verdens mindst udviklede lande.

Rapporten anslår også, at op imod 300.000 børn kan være forsvundet under konflikten.

Dertil kommer at samfundets ressourcer er enormt ulige fordelt. Den fattigste 30 procent af den afganske befolkning modtager ni procent af landets nationalindkomst, mens den 30 procent rigeste del får 55 procent af Afghanistans nationalindkomst.

Rapporten advarer om, at der er mange hindringer for at udvikle landet. En af de alvorligste er mangel på uddannelse og almindelige færdigheder.

Kun 28,7 procent af befolkningen over 15 år kan læse og regne. Desuden afslører rapporten, at over 61 procent af landets børn ikke er indskrevet i skolerne. For pigerne er tallet hele 80 procent.