Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Amerikanerne har ikke kontrol med Fallujah og andre byer

Source:www.arbejderen.dk
Date:03/03-2005

River Blitz er kodenavnet på offensiven. Den blev indledt søndag den 20. februar i al-Anbar provinsen, der ligger 100 kilometer øst for hovedstaden Bagdad.

Al-Anbars hovedby er Ramadi med 400.000 indbyggere. I over en uge har det amerikanske militær håndhævet natlig udgangsforbud fra klokken 20.00 til 06.00.

Ifølge IRIN, FN's nyhedsbureau, begyndte byens indbyggere at flygte i sidste uge. IRIN angiver imidlertid ikke, hvor mange det drejer sig om.

- Mange oprørere flygtede til dette område fra Falluja, men de vil ikke få tid til at indtage byen, det vil vores hurtige operationer forhindre, sagde Paul Brathen IRIN sidste torsdag.

- Mange er begyndt at flygte ud af byen, men det for tidligt, tilføjede Brathen, der er oberstløjtnant i den amerikanske marine.

Militæret har endvidere oprettet flere tjekpoints i byen, og mange studerende kommer ikke frem til byens universitet, skriver den arabiske tv-station Al-Jazeera.

Besættelsesmagten har desuden gennemført en bølge af arrestationer mod personer, som militæret anser for oprørere.

Blandt de arresterede er også flere ansatte fra byens centralsygehus.

De seneste dage er flere civile irakere blevet dræbt i Ramadi, heriblandt en kvinde og hendes børn. De befandt sig i et hus, der blev bombet fra luften.

I flere andre byer i provinsen foregår der tilsvarende operationer.

I Haditha har besættelsesmagten opretholdt natligt udgangsforbud siden fredag. Ingen iraker har måttet forlade byen, ligesom der har været forbud mod at komme ind i byen. Også i byerne al-Qaim og al-Rutba gennemfører besættelsesmagten militære operationer.