Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Iraks skjulte leder

Source:www.arbejderen.dk
Date:12/04-2005

For nyligt valgte Iraks midlertidige parlament landets nye præsident. Det blev den kurdiske leder Jalal Talabani. Han fik 227 stemmer, mens 30 undlod at stemme. Samtidig valgte parlamentet to vicepræsidenter; nemlig shiamuslimen Adil Abd Al-Mahdi og den hidtidige præsident Ghazi al-Yawir, som er sunnimuslim.

Verdenspressen har dækket valget af den nye irakisk ledelse omfattende og påstår, at den midlertidige regering er et stort demokratisk skridt, som sikrer landet en multireligiøs og multietnisk ledelse.

Langt mindre opmærksomhed har der været på USA's valg af sin nye ambassadør i Irak. Så længe USA holder Irak besat er han den virkelige magthaver.

Præsidenten Bush ønsker, at udpege Zalmay Khalilzad til posten. Senatet skal godkende kandidaten. Khalilzad er i dag USA's ambassadør i Afghanistan. Inden da var han USA's særlige udsending til oppositionen mod Saddam Hussein og Bath-partiet i Irak.

I 2001 var han sammen med daværende viceforsvarsminister Paul Wolfowitz og Richard Perle med i en gruppe, som seks dage efter 11. september overbeviste præsident Bush om at gå i krig mod Taliban-styret i Afghanistan og samtidig indlede undersøgelser af muligheden for at starte en krig mod Irak, skrev Washington Post.

Khalilzad er også olieindustriens mand. Han har tidligere været ansat i i det store amerikanske olieselskab Unocal.