Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Ingen støtte til Bush eller Fogh i Danmark

Source:www.arbejderen.dk
Author:u.r.
Date:11/07-2005

25.000 gav Bush fingeren

Protesterne tirsdag og onsdag viser, at Fogh ikke har folket bag sig, når han byder Bush velkommen og kaster Danmark ud i krig.

Mens fordemonstrationerne fra Christiania og Blågårds Plads bevæger sig gennem byen, begynder folk at strømme til den amerikanske ambassade, hvor der klokken 14 i går var demonstration mod Bush. Demonstranter ankommer i busser fra Ringsted, Odense, Svendborg og en lang række jyske byer.

En kvinde har klædt sig ud som frihedsgudinden og kommer trækkende med en lille tøjhund på hjul der har Dannebrog som dækken.

Symbolikken er ikke til at tage fejl af og den går igen overalt på pladsen.En gruppe unge har valgt den grovkornede variant. De har lavet en kæmpe papmache statue af Bush. Han har et olieboretårn som tissemand og to sække med dollars som nosser. Bag ham står en røvslikkende Fogh.

Der er ingen tvivl om, at de mange demonstranter er godt trætte af den danske regerings følgagtighed overfor den amerikanske præsident.

- Jeg er med i dag, fordi jeg er en stor modstander af krigen i Irak, og fordi jeg er imod at der bruges så mange penge på et statsbesøg, fortæller 28-årige Celeste Pedersen til Arbejderen.

- Vi vil vise, at den danske regering ikke har befolkningen bag sig, supplerer Mia Sachania, der står ved siden af.

Blandt de mange fantasifulde indslag er også en tre meter lang saltkringle i papmache. Det er en fødselsdagsgave til Bush fra ungkommunisterne i KPiD og DKP/ML.

- Vi synes, at Bush har fortjent en lille gave på sin fødselsdag, fortæller Jens Henneberg fra KPiD.

- Vi er da heller ikke helt blinde overfor historien om, at Bush for nogle år siden var ved at blive kvalt, da han spiste en saltkringle.

Jens Henneberg understreger, at ungkommunisterne ikke ønsker død over Bush. Så får amerikanerne jo bare Dick Cheney, der vil føre den samme politik.

- Det er politikken de står for, vi ønsker død over, forklarer han.

Det er en broget skare, der deltager på demonstrationen. Her er masser af unge, børnefamilier, midaldrende, en handicappet i kørestol, en nobel ældre herre i frakke og ulden ternet kasket og mange flere.

Efter en lang række taler og musik af blandt andet Rasmus Nøhr bevæger det enormt lange demonstrationstog sig af sted gennem de københavnske gader, til Christiansborg Slotsplads der fyldes af 22.000 - 25.000 demonstranter, som lytter til den perlerække af musikere, der stiller op for at vise deres utilfredshed med Bush og hans politik.