Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Demonstranter nåede frem til Bush

Source:www.arbejderen.dk
Author:sk
Date:11/07-2005

Gennem de 17 timer, Bush var i Danmark, var han omhyggeligt pakket ind i sikkerhedsfolk og politi.

Alligevel lykkedes det aktivister fra Stop Bush-initiativet i Fredensborg at komme helt frem til Bush selv med bannere og skilte imod Irak-krigen.

- Vi havde stået fakkelvagt hele natten. Og ved syvtiden om morgenen ser vi, at de begynder at gøre klar til bilkortege oppe ved slottet. Så vælger vi at bryde aftalen med politiet og gå helt frem til bilerne med vores bannere, som var skrevet på engelsk, tysk og italiensk, fortæller Arne Lund fra det lokale Stop Bush-initiativ til Arbejderen.

-Vagterne blev meget nervøse, der blev tilkaldt forstærkninger med maskinpistoler og det hele. Men Bush kunne se os fra limousinen.

Også Bush`s ankomst til Fredensborg virkede stærkt på folk:

- Vi havde netop begyndt fredsgudstjenesten, da luften blev sprængt af larmen fra Bush`s helikopter og de tre medfølgende militære Black Hawk-helikoptere, beretter Arne Lund.

Også andre steder i landet forløb protestdemonstrationerne mod Bush overordentlig vellykket, selvom vejrguderne ikke ville spille med.

I Fælledparken deltog 7-8000 mennesker i den store 'Happy Birthday Bush'-koncert. Men midt i koncerten åbnede himlen sig i et veritabelt skybrud.

- Vi kunne jo have sagt os selv, at det skulle blive uvejr, lyder det tørt fra Rasmus Meyer-Frederiksen fra koncertinitiativet til Arbejderen.

- Det var jo Bush`s fødselsdag.

I Århus deltog 1700 mennesker i protestdemonstration tværs gennem byen mod Bush`s besøg. Per Nielsen fra DKP/ML, der har været med til at arrangere, er meget tilfreds.

- Jeg synes, der har været en rigtig god opbakning til vores initiativ. Og der var ikke tvivl om, at folk var kommet for at vise deres protest over Bush. Der blev lyttet intenst til talerne. Det kunne man tydeligt mærke, siger han til Arbejderen.