Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Politikere kræver Høegh ind i gift-sag

Source:arbejderen.dk
Author:ml
Date:30/06-2011

Fødevareordførere fra V og Ø kræver, at fødevareministeren forholder sig til canadisk undersøgelse, der afslører at GMO–gift er fundet i mennesker.

Politikere fra begge sider af folketingssalen kræver at fødevareminister Henrik Høegh (V) ser nærmere på risikoen ved GMO-gift.

Det sker efter Arbejderen i dag kan fortælle, at canadiske forskere har opdaget spor fra GMO-giften Bt fra dyrefodder i gravide kvinders blod.

LÆS ARTIKEL: "Forskere: GMO-gift overføres til gravides blod"

– Det lyder da foruroligende. Det er da noget, der skal undersøges nærmere. Vi kan ikke leve med sådan en usikkerhed. Så det vil jeg spørge nærmere ind til, så vi kan få klarlagt, hvad der er op og ned i det her, siger Venstres fødevare– og landbrugsordfører, Erling Bonnesen, til Arbejderen.

En gruppe canadiske læger har taget blodprøver på 30 canadiske gravide kvinder. I93 procent af prøverne blev der fundet spor af GMO–giften Bt.

Også Enhedslisten kræver ministeren på banen:

– Fødevareministeren må forholde sig til de nye oplysninger. Danske eksperter må undersøge, om der er noget om snakken. Det her er en alvorlig sag, ikke mindst fordi Bt–giften er mistænkt for at være kræftfremkaldende, siger Enhedslistens fødevareordfører, Per Clausen, til Arbejderen.

Ifølge PerClausen er forskernes rapport ny viden, der går stik imod, hvad de danske myndigheder og genindustrien hidtil har påstået – nemlig at GMO’ernes dårlige egenskaber ikke spreder sig til mennesker.

Konsekvensen kan blive et stop for afgrøder, der producerer den gensplejsede gift.

– Hvis den canadiske undersøgelse holder vand, må det få alvorlige konsekvenser. Og så må vi selvfølgelig kræve et forbud mod alle GMO’er der danner Bt–gift. Det er der ingen tvivl om. Så falder hele grundlaget væk under de godkendelser, som EUhar givet til de gensplejsede Bt-afgrøder, mener Per Clausen.