Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danmark sagsøges for brud på menneske- rettighederne

Source:www.dr.dk
Date:11/07-2005

Det trækker op til den første retssag, der skal afgøre om Danmarks udlændingepolitik er i strid med internationale konventioner.

En tamilsk flygtning vil sagsøge Integrationsministeriet for at have krænket hans menneskerettigheder, der to gange afslog, at han kunne få sin kone til Danmark som familiesammenført, skriver Politiken.

Han har nu alligevel fået sin kone til landet, fordi ministeriet har omgjort parrets sag efter den hårde kritik af de danske regler, som Europarådets menneskerettighedskommissær, Alvaro Gil-Robles, kom med sidste sommer.

Den tamilske mand ønsker at få fastslået, at hans menneskerettigheder er blevet krænket, og han kræver erstatning.

Retssagen kan blive den første, der skal teste, om Danmark har brudt de internationale konventioner.

- I over to år har jeg og min kone været nervøse og ikke kunnet sove om natten, fordi vi var bange for, at hun ikke kunne få lov til at blive her, siger den tamilske flygtning Karuna, der af frygt for repressalier mod sin øvrige familie i Sri Lanka ikke ønsker sit fulde navn i avisen.

Venstres udlændingeordfører, Irene Simonsen, hilser en retssag velkommen.

- Alle i dette land - også flygtninge - har ret til at anlægge en retssag, hvis de føler, deres rettigheder er blevet krænket. Derimod vil jeg overlade det til dommerne at beslutte, hvorvidt der er sket en krænkelse, siger hun.