Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Nedslående tal om overvægtige børn

Source:dr.dk
Author:Hilmar Vester
Date:16/12-2011

Halvdelen af de børn, som er svært overvægtige, lider også af forhøjet blodtryk, viser helt nye forskningsresultater. Der skønnes at være omkring 60.000 stærkt overvægtige børn i Danmark.

Konsekvensen er, at børnene som voksne vil lide af alvorlige livsstilssygdomme, hvis de ikke kommer af med fedtet og får blodtrykket ned, siger overlæge Jens-Christian Holm fra Enheden for overvægtige børn på Holbæk og Ringsted Sygehuse.

Formanden for Adipositasforeningen eller Landsforeningen for overvægtige, Birgitte Hansen, kalder undersøgelsens resultater for "alarmerende".

Nedslående tal
- Nu har vi i mange år talt om overvægt og sund mad. Tallene er nedslående, og vi bliver nødt til at tage problemet alvorligt, siger Birgitte Hansen til DR Nyheder.

- Vi skal give børnene bedre muligheder for at vælge sund mad, når de er i skolen, i fritidsklubben eller sportsklubben. Det må ikke være sådan, at pizza og pommes fritene er det eneste, der er at vælge imellem, når de skal have noget at spise uden for hjemmet, siger Birgitte Hansen.

Hun støtter sloganet om, at det sunde valg skal være det lette valg.