Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Menneskeretsekspert fik sparket

Source:www.arbejderen.dk
Date:28/04-2005

Et år på posten i spidsen for FN`s undersøgelser af menneskerettighedernes tilstand i Afghanistan.

Det nåede den egyptisk fødte juraprofessor Cherif Bassiouni, før han fik en fyreseddel.

Fyresedlen kom blot få dage efter, at Bassiouni havde afleveret en kritisk rapport til FN`s Menneskerettighedskommission i Geneve.

Den 24-sider lange rapport kritiserer USA for vilkårlige tilbageholdelser i hemmelige fængsler og uden rettergang i Afghanistan.

Først forsøgte USA at få ændret Bassiounis mandat, så det amerikanske militær ikke var omfattet af Bassiounis opgaver, skriver det i britiske dagblad The Indenpendent, Siden blev hans kontrakt ikke forlænget.

Siden hans udnævnelse for et år siden har Cherif Bassiouni kritiseret USA, fordi det har nægtet ham og andre uafhængige eksperter ret til at udspørge påståede talibanfanger og al-Qaeda-fanger, som amerikansk militær tilbageholder på militærbaser i Kandahar og Bagram.

Alle fanger tilbageholdes i Afghanistan for en periode, før de sendes til en usikker skæbne i den amerikanske fangelejr på den amerikanske base i Guantanamo.

Rapporten bygger på de interviews, som Bassiouni har gennemført gennem et helt år af afghanere, Den Afghanske Mennskerettighedskommission samt personale fra internationale organisationer.

Rapporten anslår, at omkring 1000 afghanere er blevet tilbageholdt af USA. Desuden anklager rapporten amerikansk militær for at bryde ind i private boliger for at arrestere og mishandle beboerne.