Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Salat, tomater, agurker og æbler er fyldt med pesticid. Køb økologisk, lyder rådet.

Source:Ritzau
Date:09/07-2012

Vi skal spise masser af frugt og grønt, lyder det dagligt fra ernæringseksperterne. Men det er ikke ligegyldig, hvad vi spiser. Nye tal viser, at europæisk frugt og grønt indeholder op til 30 forskellige hormonforstyrrende pesticidrester.

Og de grøntsager, som vi danskere spiser flest af: salat, tomater, agurker og æbler er de fødevarer, der har den gennemsnitligt højeste dosis af pesticidrester.

LÆS ARTIKELCherrytomater trækkes tilbage efter fund af pesticidrester

Det betyder, at europæiske forbrugere kan blive udsat for op til 30 forskellige pesticidrester og dermed risiko for sundhedsskadelige virkninger.

Det er resultatet af en analyse, foretaget af PAN Europe - en ngo, der arbejder for at nedsætte forbruget af pesticidforbruget i fødevarer, oplyser cand.scient. Ph.d. Lone Mikkelsen, Det Økologiske Råd.

Tallene er baseret på overvågningsdata fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet EFSA.

LÆS OGSÅForældre køber økologisk for sundhedens skyld

I mange fødevarer såsom peberfrugter blev der fundet mere end 20 forskellige hormonforstyrrende pesticider. Selv om hvert enkelt stof forekommer i relativt lav koncentration, kan der være tale om de såkaldte cocktaileffekter.

Salat er den fødevare, der havde det højeste niveau af hormonforstyrrende stoffer, tæt efterfulgt af tomater, agurker, æbler og porrer, oplyser Det Økologiske Råd i en pressemeddelelse.

Pan Europe råder forbrugerne til at vælge økologiske produkter, når der er mulighed for det, især når det gælder fødevarer til børn.

LÆS OGSÅHaveejere kan frit bruge giftsprøjten

Er det ikke muligt at købe økologiske produkter, råder organisationen til, at man erstatter først og fremmest salat, tomat og agurk med andre produkter.