Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Nationalforsamlingen i Irak er håndplukket

Source:Enhedslisten
Date:28/04-2005

Efter det var lykkedes USA at sammensætte en midlertidig irakisk regering i slutningen af maj 2004, var næste udfordring at sikre, at det også blev USA’s venner blandt irakerne, der dominerede den midlertidige nationalforsamling. En midlertidig nationalforsamling –en slags parlament, der skulle overvåge den midlertidige regering- blev valgt i midten af august på et stort møde i Bagdad med 1.300 deltagere.

Mange kredse uden repræsentanter i overgangsregeringen, herunder folk tæt på den oprørske shiitiske præst al-Sadr, rejste forventningsfulde til hovedstaden med håbet om en åben politisk konkurrence om pladserne, men blev hurtigt skuffede. Det viste sig, at partierne i regeringen allerede havde forhandlet en liste på plads over deltagerne i forsamlingen. En alternativ liste blev søgt opstillet på kort tid, men uden held. Mødet endte med, at et par hundrede medlemmer udvandrede i protest, mens fire dommere erklærede den forberedte liste for gyldig.

Allerede inden mødet, var det planlagt, at 19 af de 100 pladser skulle tilfalde de medlemmer af det nedlagte irakiske regeringsråd, der ikke havde fået plads i den midlertidige regering. Men som en slags dobbeltgardering havde den midlertidige regering og besættelsesmyndigheden hurtigt fordelt de øvrige pladser, for på den måde at sikre sig, at nationalforsamlingen ikke ville bringe forstyrrende politiske overraskelser.