Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Pesticidrester i frugt og grønt

Source:ritzau / krja
Date:11/08-2012

Frugt og grønt er sundt, men det er ikke ligegyldigt, hvad vi spiser.

Nye tal viser, at europæisk frugt og grønt indeholder op til 30 forskellige hormonforstyrrende pesticidrester. Og de grøntsager, som vi danskere spiser flest af: salat, tomater, agurker og æbler har den gennemsnitligt højeste dosis af pesticidrester.

Analysen er foretaget af PAN Europe - en ngo, der arbejder for at nedsætte forbruget af pesticidforbruget i fødevarer, oplyser cand.scient. Ph.d. Lone Mikkelsen, Det Økologiske Råd.

Tallene er baseret på overvågningsdata fra Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet EFSA.

I mange fødevarer såsom peberfrugter blev der fundet mere end 20 forskellige hormonforstyrrende pesticider. Selv om hvert enkelt stof forekommer i relativt lav koncentration, kan der være tale om de såkaldte cocktaileffekter.

Salat er den fødevare, der havde det højeste niveau af hormonforstyrrende stoffer, tæt efterfulgt af tomater, agurker, æbler og porrer, oplyser Det Økologiske Råd i en pressemeddelelse.

Pan Europe råder forbrugerne til at vælge økologiske produkter, når der er mulighed for det, især når det gælder fødevarer til børn.

Er det ikke muligt at købe økologiske produkter, råder organisationen til, at man erstatter først og fremmest salat, tomat og agurk med andre produkter.