Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Alkohol er en værre kræftdræber end hidtil antaget

Source:politiken.dk
Author:Søren Dilling
Date:16/02-2013

For de, der stadig tror, at alkohol og kræft ikke hænger sammen, kan en ny amerikansk rapport sikkert være en øjenåbner. Den fortæller, at alkohol er skyld i hvert 30. kræftdødsfald og endda hvert 15 brystkræftdødsfald i USA.

Det skriver web-sundhedsmagasinet WebMD. Undersøgelsen er offentliggjort i det amerikanske Journal of Public Health.

Gælder også få genstande
Og tro ikke, at moderat forbrug af alkohol hjælper, for en tredjedel af de alkoholrelaterede kræftdødsfald er kædet sammen med et alkohol-forbrug på halvanden genstand eller mindre om dagen.

LÆS OGSÅ Voksnes druk skader børn mere end før antaget

»Alkohol er et kræftfremkaldende stof. Det er helt åbenbart, men folk ser det bare ikke« siger undersøgelsens forfatter, Dr. David Nelson, direktør for Cancer Prevention Fellowship Program på det amerikanske National Cancer Institute.

»Som forventet er mennesker med større forbrug udsat for større risiko, men i virkeligheden er der ikke noget sikkert laveste forbrug af alkohol«, tilføjer han.

Moderat indtagelse af alkohol har længe været forbundet med positive effekter på kredsløbssygdomme som hjerteproblemer.

LÆS OGSÅ Klarlund: Rødvin kan værne mod åreforkalkning og sukkersyge

»Men i den brede sammenhæng med alle de problemer, alkohol relaterer sig til, forårsager alkohol 10 gange flere dødsfald end det forebygger«, siger David Nelson.

Sammen med brystkræft hos kvinder, er kræft i mund, hals og spiserør også almindelige årsager til alkoholrelaterede kræftdødsfald hos mænd.

Hvert alkoholrelaterede kræftdødsfald tegnede sig for i gennemsnit 18 års tab af potentielt liv, har forskerne kunnet regne ud, der også understreger, at tidligere undersøgelser viser, at alkohol er en risikofaktor for kræft i mund, hals, spiserør, lever, tyktarm, endetarm - og hos kvinder, brystkræft.

LÆS OGSÅ Alkoholreklamer får unge til at drikke massivt

Ifølge det amerikanske Cancer Society, er det dog ikke helt klarlagt, hvordan alkohol øger risikoen for kræft.

Alkohol kan virke som en kemisk irritation for følsomme celler, der hæmmer deres DNA-reparation, eller det kan skade cellerne på andre måder.

Det kan også fungere som en form for opløsningsmiddel for andre kræftfremkaldende stoffer - som dem der findes i tobaksrøg - og hjælpe disse kemikalier ind i cellerne. Eller alkohol kan påvirke niveauet af vigtige hormoner som østrogen, med efterfølgende større risiko for brystkræft.

LÆS OGSÅ Protester stopper kontroversiel drukreklame

En ekspert uden for kredsen af forskere bag undersøgelsen, Susan Gapstur, vice president for epidemiologi ved The Cancer Society siger, at resultaterne i undersøgelsen er i overensstemmelse med, hvad der er blevet vist før.

»Der er ingen, der af nogen som helst grund anbefaler nogen at begynde at drikke, hvis de ikke drikker i forvejen«, siger hun til WebMD.

Hun gør dog opmærksom på, at rygning er en fem gange værre kræftdræber end alkohol og anbefaler patienter at tale med deres læge om en balance mellem at indtage alkohol mod kredsløbssygdomme og risikoen for at få kræft af alkoholen.