Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Torturen fortsætter i Irak

Source:www.arbejderen.dk
Date:30/04-2005

Et år efter afsløringerne af omfattende mishandling og tortur i Abu Ghraib-fængslet foregår der fortsat tortur og mishandling af fanger i Irak.

Det mener menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

Organisationen kritiserer også, at der fortsat ikke er gennemført en uafhængig undersøgelse af begivenhederne i det amerikanskledet fængsel udenfor Bagdad.

-Mennesker verden over vil genkalde sig de forfærdelige billeder, som de så for et år siden og vil undre sig over, hvad der er sket med disse fanger, siger Irene Khan, generalsekretær i Amnesty International.

Hun påpeger, at kun en håndfuld nederst i det militære hierarki er blevet dømt, mens alle højere oppe, inklusive forsvarsminister Donald Rumsfeld, er gået fri.

Hvad værre er, der foregår fortsat systematiske mishandlinger af fanger. I februar døde tre fanger, mens de var tilbageholdt af de irakiske myndigheder. Ifølge Amnesty International bar de tre døde kroppe tydelige spor af tæv og elektriske chok.

Både irakisk politi såvel som indenrigsministeriet mishandler fanger, uden de ansvarlige bliver straffet. Tilmed er de amerikanske besættelsesmyndigheder, anfører organisationen.

Desuden tikker der løbende rapporter ind til Amnesty om mishandlinger af irakere, når amerikanske soldater gennemfører arrestationer og husundersøgelser.