Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Sverige: Asyl til alle

Source:www.modkraft.dk
Date:20/05-2005

Fem af den svenske Rigsdags syv partier vil give amnesti til 20.000 flygtninge, der venter på asyl eller lever under jorden. Men de to største partier siger nej.

Ifølge de svenske immigrationsmyndigheder venter omkring 10.000 asylsøgere i øjeblikket på at få behandlet deres ansøgning, mens yderligere 10.000 menes at leve under jorden.

Vänsterpartiet, Miljøpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna og Folkpartiet foreslår derfor, at der slås en streg, og at alle flygtninge, der venter, tildeles opholdstilladelse. Men de to største partier i Rigsdagen, Moderaterna og regeringspartiet Socialdemokraterne er siger nej - og de sidder tilsammen på flertallet i parlamentet.

Men vrede over den stadigt strammere asylpolitik i Sverige har på det seneste betydet utilfredshed blandt socialdemokraterne, skriver dagbladet Politiken.

De to partiers flertal består kun af 25 medlemmer, så der skal ikke flyttes mange stemmer, for at forslaget kan vedtages.

- Jeg tror, at mange svenskere skammer sig, når de ser, hvordan flygtninge er nødt til at gemme sig under afskyelige forhold i Sverige, og hvordan de tvinges til at søge lægebehandling på hemmelige klinikker, siger Gustav Fridolin, der sidder i den svenske Riksdag for Miljøpartiet til Politiken.

Omfattende kampagner for amnesti
Amnesti-forslaget kommer i kølvandet på en storstilet kampagne fra de svenske kirker, der siden påsken har samlet 157.000 underskrifter, der i mandags blev afleveret til regeringen og migrationsminister Barbro Holmberg.

Underskriftindsamlingen, der er en af de største i Sveriges historie, krævede blandt andet amnesti for alle der venter på asyl og udtrykte håb for et nyt asylsystem, der træder i kraft i Sverige ved årsskiftet. Ifølge dette system kan asylsager fremover prøves ved domstolene.

Den svenske kampagne Flyktingamnesti 2005 samlede i starten af maj tusinder til demonstrationer i hele Sverige. Omkring 3.000 mennesker demonstrerede i Göteborg med krav om flygtningeamnesti og en human og juridisk retfærdig asylpolitik. Flyktingamnesti 2005 varsler lignende demonstrationer i efteråret, hvis regeringen ikke ændrer sin flygtningepolitik.