Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Danmark er KUN i Irak for pengenes skyld!

Source:www.dr.dk
Date:27/08-2005

A.P. Møller-Mærsk er på top tre over udenlandske firmaer, der har de største kontrakter med det amerikanske militær. Siden år 2000 er værdien af kontrakterne næsten fordoblet, så de er omkring fire milliarder kroner værd i år, skriver Berlingske Nyhedsmagasin.

En stor del af stigningen skyldes krigene i Afghanistan og Irak. Mærsk har i stor stil hjulpet Pentagon med at transportere materiel og forsyninger både over land og vand.

Mærsks kontrakter med Pentagon
Maersk SealandDet amerikanske forsvarsministerium bruger hvert år store summer på indkøb af teknologi , våben, olie og andre materialer og serviceydelser hos private leverandører. I 2004 var tallet knap 1400 mia. kr

A.P. Møller - Mærsk er det eneste danske firma, der har kontrakter med den amerikanske hær. Alligevel har kontrakterne i årene 1998-2003 været i en størrelsesorden der bringer Danmark foran lande som Japan, Italien, Saudi Arabien og Italien i opgørelsen over de største udenlandske kontrakt-moderlande.

Kun to ikke-amerikanske firmaer har større kontrakter med Pentagon. Det er de to britiske selskaber BP og BAE Systems, der leverer henholdsvis olie og våbenteknologi. Fem millioner om året til lobbyister

De gode kontakter med de amerikanske myndigheder bliver plejet omhyggeligt af A.P. Møller-Mærsk. I løbet af de seneste fem år har det danske firma brugt 26 millioner kroner på at påvirke embedsmænd og folkevalgte i og omkring Senatet i Washington.

Det viser en opgørelse fra The Center for Public Integrity. I USA bliver al lobby-aktivitet - i modsætning til i Europa - nøje registreret. Derfor kan man i den amerikanske opgørelse læse, at A.P. Møller-Mærsk i de sidste fem år har hyret lobbyister i 46 sager om forsvar og 89 sager om søfart.