Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Det Hvide Hus er helt uden forbindelse med virkeligheden

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:23/06-2005

1095 irakiske politifolk og soldater er blevet dræbt siden nytår. I de foregående 21 måneder var antallet af dræbte soldater og politi 1300. Antallet af bilbomber i april opgøres af avisen Christian Science Monitor til 135 mens tallet i februar var 65. Avisen skriver, at de daglige angreb på besættelsesstyrken og den irakiske ordensmagt voksede fra 40 i februar til 70 i april og maj.

Avisen stiller spørgsmålet om USA strategi for at få kontrol med det besatte land fungerer, og citerer udenrigsminister Condoleezza Rice for at sige, at 'oprørerne er ved at tabe det irakiske folk', at man 'gør stadige fremskridt' og at den politiske proces i Irak står foran 'et strategisk gennembrud'.

Hun bliver imidlertid ikke blot modsagt at ovennævnte statistiske opgørelser. Også amerikanske politikere er i stigende grad skeptiske:

- Forholdene bliver ikke bedre. Det bliver værre... Det Hvide Hus er helt uden forbindelse med virkeligheden, siger senator Chuck Rangel fra Bush`s eget parti.

Professor Cole fra universitetet i Michigan vurderer, at oprørerne nyder en enorm popularitet i Irak:

- Hver gang en selvmordsbombe går af kan jeg garantere, at det betyder, at 3000 irakere fulgte forberedelsen og besluttede, at det var godt.

Cole er ekspert i Mellemøsten. Han mener, at hvis folk var uenige med de, som kæmper mod besættelsen, så ville angivelserne rulle ind og modstandskampen blive umulig.

- Men deres støtte er ikke kun dybere nu, den er bredere også, og der er meningsmålinger, der støtter denne antagelse, siger han til den amerikanske avis.

I Kongressen i Washington ser det ud til, at modstanderne mod krigen og besættelsen af Irak nu får en begyndende støtte fra flere lovgivere.

Maxine Waters, Lynn Woolsey og Barbara Lee har længe argumenteret for at trække de amerikanske tropper hjem fra Irak. Nu har de dannet en såkaldt 'caucus' - en gruppe, som i fællesskab forsøger at fremme et forslag. Omkring 50 medlemmer af Repræsentanternes Hus er med i denne caucus, hvis fælles krav er at få præsidenten til at sætte en dato på tilbagetrækningen fra Irak.