Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Studerende står sammen mod finanslov

Source:www.arbejderen.dk
Author:mogo
Date:31/08-2005

Landets elever er ikke imponeret over, at regeringen tilsyneladende lover 255 millioner til uddannelserne på næste års finanslov. I virkeligheden er det reelle tal 55 millioner kroner. Bag de gyldne løfter gemmer sig nemlig tilsvarende besparelser på selvsamme elever for cirka 200 millioner kroner.

- Der tegner sig en kedelig politisk tendens til at give med den ene hånd og tage med den anden. For vores dagligdag har dén politik betydet, at seminarierne er nødt til at fyre undervisere. Det betyder mindre og dårligere undervisning og ringere vejledning, fortæller formanden for de pædagogstuderende, Helle Bjerregaard, til Arbejderen.

De studerende står sammen, fordi alle mærker forringelserne og fordi de ikke vil lade sig splitte ud mod hinanden.

På få år er brugerbetalingen for kopier og print på pædagogseminarierne, steget fra 25 øre til 75 øre.

- Så meget kan udgifterne til printerblæk ikke være steget. Det er udtryk for, at seminariernes økonomi er blevet dårligere og man er nødt til at kradse penge ind andre steder, mener Helle Bjerregaard.

Hun undrer sig over, at regeringen samtidig med at den skærer ned giver indtryk af, at man vil opprioritere uddannelserne og få flere unge til at tage en uddannelse.

Nu vil eleverne sætte sig sammen for mere konkret at diskutere, hvordan de i fællesskab kan protestere mod finansloven.