Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Dræbt under deportation

Source:www.modkraft.dk
Author:Ole Poulsen
Date:23/06-2005

Aamir Ageeb flygtede fra borgerkrigen i Sudan. Han døde, med en motorcykelhjelm på hovedet, bundet på hænder og fødder, med kroppen trykket sammen af tre tyske betjente. Aamir Ageeb døde i et fly på vej fra Tyskland, hvorfra han var udvist, til Sudan.

Aamir Ageeb ( 3. august 1968 - 28. maj 1999) kom til Tyskland i 1994 som flygtning fra borgerkrigen i Sudan. Den 28. maj 1999 blev han dræbt af tyske grænsebetjente under hans deportation fra Frankfurt til Khartoum i et Lufthansa-fly.

Drabet
Betjentene havde bundet Ageeb med reb på hænder og fødder og sat en motorcykelhjelm på hovedet af ham. For at bringe ham til tavshed holdt to af betjentene ham fast og trykkede Aamir Ageeb sammen, så han havde hovedet mod knæene.

Rekonstruktion af Aamir Ageebs dødbringende positur under en flytransport med tre tyske betjente. Foto: Indymedia.de En tredje betjent sad på knæ på sit sæde foran Ageebs, vendt mod Ageeb, og trykkede ham endnu hårdere sammen ved at presse på hjelmen.

Da de tre betjente åbnede hans sikkerhedssele, hang han død i sædet. Han var blevet kvalt til døde, fordi hans hovede blev trykket ned for lang tid og for hårdt. Ageeb blev erklæret død kort tid efter, at han blev taget af flyet under en ikke planlagt mellemlanding i München.

Retssagen
De tre tyske grænsebetjente blev i retten den 18. oktober 2004 dømt til 9 måneders fængsel for drabet på Aamir Ageeb under hans tvangsdeportation fra Frankfurt lufthavn.

Retten fandt de tre betjente skyldige i vold med døden til følge og kritiserede samtidig grænsepolitiet for seriøse mangler i træningsprogrammet af deportations-betjente. Anklage-myndigheden havde krævet et års fængsel til hver af betjentene, mens forsvareren mente, de skulle frifindes. Retssagen blev fulgt af adskillige menneskerettighedsgrupper som Amnesty International og asylgrupper.

Kampagner
Sagen er ikke enkeltstående: flere flygtninge er døde af den hårdhændede behandling under deportationer fra Tyskland.

Amnesty International har i flere år kritiseret den tyske regering for den brutale behandling af flygtninge under tvangsdeportationer. Amnesty opfordrer de tyske myndigheder til at indskærpe overfor grænsepolitiet at tortur er ulovligt også overfor modvillige deportationsramte.

Den tyske menneskerettighedsgruppe Res Publica fulgte også sagen nøje, og har offentliggjort alle de informationer om sagen, de råder over. Målet med Res Publicas dokumentationsside om Ageeb er at sørge for, at Ageebs død ikke glemmes og ikke gentager sig.