Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Forsvaret kendte til mishandling, siger Frank Aaen

Source:www.dr.dk
Date:11/09-2005

Forsvaret har holdt hånden over sine amerikanske allieredes mishandling af fanger i Afghanistan i 2002, hævder Enhedslistens forsvarsordfører Frank Aaen.

Han har læst en fortrolig auditør-rapport om den danske tolk, der siger at han var vidne til tortur af fanger i Kandahar. Tolken anmeldte senere sine psykiske mén som arbejdskade.

Meget alvorlige mishandlinger
Frank Aaen må ikke røbe oplysninger fra rapporten, men siger:

- Det er for mig helt klart, at det danske militær havde kendskab til meget alvorlige fangemishandlinger, gennemført af amerikanske soldater i Afghanistan.

- Men man gjorde ikke noget ved det, og nu ved vi jo hvordan det sidenhen gik, både i Afghanistan og senere i Irak. Vi kender billederne fra Abu Ghraib. Og derfor er det jo skidt, at det danske militær ikke brugte den information de havde, til at prøve at stoppe udviklingen, siger Frank Aaen.

Ingen beviser
Til gengæld siger Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse at auditørundersøgelsen ikke fandt tegn på noget strafbart begået af dansk personel - ligesom der ikke er beviser for at danskere havde kendskab til mishandlinger.

Frank Aaen kræver at forsvarsministeren foretager en grundig undersøgelse af sagen.