Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

11-årig risikerer fængsel

Source:www.modkraft.dk
Author:Martin Lindblom/Monsun
Date:22/07-2005

En amerikansk pige på kun 11 år risikerer op til tre års fængsel for at have forsvaret sig mod en gruppe drenges drillerier. Sagen har vakt røre, fordi der ikke bare er tale om en mindreårig. Aktivister, der støtter pigen, mener, at der er tale om racisme, fordi hun næsten udelukkende taler spansk, og sagen ses desuden som et anslag mod kvinder og pigers ret til at forsvare sig mod overgreb.

11-årig Maribel Cuevas fra den californiske by Fresno er blevet midtpunkt i en af de groteske sager, der i manges øjne kendetegner det amerikanske retssystem.

Den 29. april i år legede Maribel på fortovet med sin 6-årige bror, da en gruppe drenge kørte forbi på cykler. Drengene begyndte at drille hende, først ved at kalde hende øgenavne, derefter ved at bombardere hende med vandballoner.

Maribel forsøgte forgæves at få dem til at holde op, og smed til sidst en sten efter drengene. Uheldigvis ramte hun den ene i panden, så han fik en flænge. Maribel hentede hurtigt et håndklæde til at stoppe blødningen, ringede derpå efter en ambulance og løb straks hen til den 9-årige drengs forældre for at fortælle dem, at hun var ked af, hvad der var sket.

Her kunne historien være endt i nogenlunde fred og fordragelighed - men så dukkede politiet op.

»Et dødbringende våben«
Ifølge politiet var der ikke tale om en overreaktion, da tre politibiler og en helikopter dukkede op på stedet. Heller ikke, da betjentene væltede pigen omkuld på fortovet, plantede et knæ i ryggen på hende og lagde hende i håndjern.

- Vi reagerede. Vi vurderede, at der havde fundet en forbrydelse sted, og betjentene gjorde derefter, hvad de fandt nødvendigt, udtaler overbetjent Anthony Martinez til nyhedsbureauet AP.

Han afviser, at politiets reaktion hænger sammen med, at episoden fandt sted i et fattigt kvarter primært beboet af minoritetsgrupper.

Maribels mor fortæller, at ingen af betjentene talte engelsk, og at der heller ikke blev tilkaldt nogle der kunne, selvom de befandt sig i et spansktalende kvarter. Moderen kunne derfor ikke få at vide, hvad der foregik, men blev tværtimod skubbet væk af betjentene, der svarede med et »vi taler ikke jeres form for engelsk«. Ifølge en polititalsmand modsatte pigen sig anholdelsen, og kradsede en betjent på armen.

Den grædende Maribel blev nu tvunget ind i politibilen - i politirapporten betegnes Maribel som »undskyldende« og »hysterisk« - hvor hun fik læst sine rettigheder op to gange, men kun på engelsk, hvorefter hun blev spærret inde i fem dage i et ungdomsfængsel. Her kunne hun få besøg af sine forældre en halv time om dagen.

Efterfølgende fik hun 30 dages husarrest af myndighederne, og blev tvunget til at bære en elektronisk fodlænke, der via et GPS-system viste, hvor hun befandt sig. Hun er nu tiltalt for overfald med et dødbringende våben, og risikerer op til tre års fængsel.

Den sårede dreng har indrømmet, at det var ham, der provokerede, og hans familie har ikke ønsket sagen rejst mod Maribel. Alligevel mener politiet, at det er nødvendigt at føre sagen, fordi drengen endte på hospitalet - også selvom det var ganske kortvarigt - og ifølge pigens advokat har anklagemyndigheden afvist at forhandle på forhånd. Sagen kommer for retten den 3. august.

Debat og protester
Historien om Maribel Cuevas har skabt røre i USA, hvor en støttekomité hurtigt blev stablet på benene, med hjemmeside pengeindsamling osv.

Komitéen »Free Maribel Cuevas« samler underskrifter og opfordrer til, at folk kontakter forskellige relevante myndigheder herunder Californiens guvernør, Arnold Schwarzenegger.

Imens debatteres der livligt på nettet og i amerikanske aviser, hvor diskussionen spreder sig over politivold, børnemishandling, feministisk selvforsvar og racisme.

Historien har desuden spredt sig til medier over hele verden, ikke mindst i den spansktalende del af pressen.