Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Japan mindes verdens største terrorhandling

Source:www.dr.dk
Date:06/08-2005

Med bøn og blomster indledte indbyggerne i den japanske by Hiroshima i morges markeringen af 60-års-dagen for verdens første atom-angreb, der kostede over 140.000 mennesker livet.

Kl. 8.15 japansk tid, det tidspunkt, hvor det amerikanske bombefly smed sin last, ringede fredsklokken, og der blev holdt et minuts stilhed til ære for de omkomne.

Opfordrer til forbud
Hiroshimas borgmester, Tadatoshi Akiba, opfordrede i en kort tale FN til at tage konkrete skridt henimod et forbud mod atomvåben i 2020.

Ved daggry samledes folk ved mindesmærket i Hiroshima.

- Med stærk beslutsomhed for ikke at gentage tragedierne fra Hiroshima og Nagasaki vil Japan fortsat bevare sin fredsforfatning og stå ved de tre anti-atom principper, sagde han med henvisning til landets erklæring fra 1967 om ikke at producere og besidde atomvåben eller tillade atomvåben på sit territorium.

- Efter krigen har Hiroshima udviklet sig til en international by for fred og kultur, tilføjede han. Tre dage efter Hiroshima-bomben blev der kastet én over Nagasaki, seks dage senere overgav Japan sig, og Den Anden Verdenskrig var slut.