Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Bush vil lave forbudte miner

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j
Date:06/08-2005

I december afgør USA`s forsvarsministerium, om der skal produceres en ny type landmine. Det er i strid med Ottawa-konventionen.

Der er ingen opgørelse over hvor mange, der verden over bliver dræbt eller lemlæstet af landminer.

Men den amerikanske menneskerets-organisation Human Rights Watch vurderer, at omkring 500 mennesker ugentligt dræbes eller lemlæstes af landminer. Hovedparten af disse er civile.

På årsbasis svarer det til 26.000 menneskeliv, der kunne være sparet, hvis alle lande efterlevede Ottawa-konventionen, der forbyder produktion, oplagring, brug og eksport af landminer.

USA har ikke tilsluttet sig konventionen, det har George Bush sørget for.

'Landminer er stadig velbegrundede og grundlæggende elementer i beskyttelsen af USA`s styrker i forbindelse med militære operationeré Ingen andre eksisterende våben besidder de samme styrker som landminer', erklærede USA i februar 2004.

Nu vil Bush-regeringen producere nye typper landminer, skriver nyhedsbureauet IPS.

I december afgør Pentagon, USA`s forsvarsministerium, om det skal sætte et nyt system af landminer, kaldet 'Spider', i produktion. Bliver det er ja, ruller de første miner ud af fabrikken i 2007.

Pentagon har bedt om 1,3 milliarder dollars til Spider-systemet samt til endnu et mineringssystem

Det bekymrer Human Rights Watch.

-Vi begynder at se de bitre frugter af den nye Bush-administrations politik. Det ser ud til, at USA vil genoptage produktionen af landminer. En genoptagelse af eksport og brug af disse umenneskelige våben er måske nært forestående, siger Steve Goose fra Human Rights Watch.

Organisationen kræver, at Bush-regeringen indstiller forskning og udvikling af alle former for landminer.

USA har ikke benyttet landminer siden Golfkrigen i 1991. Dengang blev 100.000 landminer kastet ned over Irak og Kuwait. I 1992 indførte USA et midlertidigt stop for eksport af landminer, og siden 1997 har produktionen af landminer været indstillet.

Beslutningen om at genoptage produktionen af landminer kan imidlertid være taget for længe siden. USA`s forsvarsministerium mangler fortsat at be- eller afkræfte rapporter om, at USA allerede er begyndt at placere fjernbetjente landminer i det besatte Irak.

Systemet kaldes Matrix, og minerne kan udløses med et radiosignal over store afstande. 25 af Matrix-minesystemer skal allerede være afskibet til Irak i maj til hærens Stryker Brigade.