Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Britisk politi-drab forløb anderledes end oplyst

Source:www.modkraft.dk
Date:21/08-2005

En 27-årig brasiliansk mand blev dræbt af britisk politi. Politiet forklarede, at manden opførte sig mistænkeligt. Men den version modsiges af lækkede dokumenter og billeder. Londons øverste politichef, Ian Blair, er nu under hård kritik for at sløre det reelle handlingsforløb, og for at forsøge at hindre en uafhængig undersøgelse.

Jean Charles de Menezes, 27 år og elektriker, var på vej på arbejde fredag den 22. juli. Han var iklædt en almindelig cowboyjakke og han gik til den nærmeste undergrundstation. Her snuppede han en gratisavis på vejen, betalte billetten og løb de sidste meter for at nå toget.

Jean fandt en siddeplads, men blev anråbt af betjente, der havde fulgt ham ind i toget. derfor rejser han sig op og går hen imod betjentene. Jean bliver væltet bagfra af en civilklædt betjent og skydes én gang i skulderen og syv gange i hovedet. Tre skud rammer ham ikke.

Sådan lyder forklaringen sammenstykket fra lækkede overvågningsbilleder og dokumenter. Det britiske politis forklaring var ganske anderledes.

Her opførte Jean sig mistænkeligt, da han bar en for årstiden stor vinterjakke, og fordi han løb ind på stationen, da politiet råbte ham an, hvor han hoppede over betalingsanlægget. Det var, dagen efter et mislykket forsøg på at bringe bomber til eksplosion i undergrunden, så mistænkeligt at nedskydningen af brasilianeren, var ganske forståelig.

De nye og kompromitterende oplysninger stammer fra den undersøgelseskommision, der skal udrede forløbet. Kommissionen vil ikke udtale sig om de lækkede dokumenter og billeder.

Populær politichef
Londons politichef, Ian Blair, har høstet megen ros fra politikere og medier for hans håndtering af terrorbomberne i London. Men nu er den populære politichef kommet i modvind. Udover at have viderebragt de tilsyneladende urigtige handlingsforløb, har undersøgelseskommisionen ikke haft let ved at få adgang til gerningsstedet. Efterforskerne fra klagenævnet måtte vente i re dage på at få lov til at foretage deres undersøgelser. Desuden insisterede Ian Blair på, at politietaten selv skulle foretage undersøgelsen. Tidligere har Amnesty International krævet en »tilbundsgående og uafhængig undersøgelse« af det britiske politi-drab.

Det vides ikke, hvornår undersøgelseskommisionen fremlægger deres resultat.