Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Nye afsløringer i Hommel sagen

Source:www.arbejderen.dk
Author:bi
Date:23/10-2005

Mens afhøringerne fortsætter i Hommel-sagen, har Forsvarets Auditørkorps fået travlt.

I mandags kom det frem, at Hærens Operative Kommando, HOK, havde fortiet rygter om tortur i den danske lejr i mindst en måned i sommeren 2004. Det fik forsvarets anklagemyndighed, auditørkorpset, til at bebude en undersøgelse, når der er faldet dom i sagen.

Men nu har auditørkorpset skiftet mening, skriver Berlingske Tidende. Undersøgelsen bliver gennemført nu - med stor hast. Den kan nemlig få betydning for dommen i Hommel-sagen.

HOK har allerede udarbejdet en redegørelse, som i onsdags blev afleveret til auditørkorpset. Indholdet er foreløbigt hemmeligt.

I torsdagens retsmøde kom det frem, at den afhøringsmetode, som Annemette Hommel har benyttet sig af, åbenbart ikke er unormal i det danske militær.

En tidligere studiekammerat til Hommel, premiereløjtnant Merete Voetmann, bekræftede i retten, at det ifølge den uddannelse fra 1985, som de begge har gennemgået, var tilladt at ydmyge fangerne, råbe op, skælde ud, fornærme og være sarkastisk.

- Hvis jeg have været udsendt i samme situation, ville jeg sandsynligvis have gjort det samme som Hommel. Jeg ville helt klart have forventet, at jeg kunne fornærme fangerne og være sarkastisk over for dem, sagde Merete Voetmann ifølge Politiken-Ritzau.

Et andet vidne, kaptajn, Sten Dalsgaard Sørensen, fortalte i retten, at han mente, at Annemette Hommel havde aftalt med en af de tiltalte militærpolitifolk, hvad de skulle sige, hvis der blev rejst sag imod dem.

Kaptajnen havde overhørt en samtale mellem de to, som han også havde indberettet til sin nærmeste chef i lejren, stabschef P.E. Andersen.

Stabschefen gjorde dog heller ikke mere ved sagen og glemte også at fortælle om indberetningen, da han selv blev afhørt i retten.