Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Storbritannien deportere muslimer til torturlande

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j.
Date:31/08-2005

EU-kommissionen er ved at lægge sig ud med Storbritannien, der for tiden er formand for EU.

I morgen mødes Kommissionen for første gang efter sommerferien for at diskutere fire nye initiativer omkring indvandring.

Initiativerne kan komme på tværs af de forslag, som den britiske regering arbejder på at få gennemført efter terrorangrebene i London i juli.

EU-lovgivningen skal sætte en stopper for såkaldt asyl-shopping gennem fælles minimumsstandarder for at tilbagesende illegale indvandrere og afviste asylansøgere, skriver euobserver.com.

Kommissionens udspil forventes at sætte normer for, hvor længe personer kan tilbageholdes, før de udvises og hvilke betingelser, der skal være opfyldt.

Ifølge EU-kommissionens talsmand vil reglerne basere sig på internationale konventioner. Det betyder blandt andet, at asylansøgere og illegale indvandrere ikke kan udvises til lande, der begår tortur.

Det er Storbritannien imod. Regeringen har indgået en aftale med Jordan, hvor landets myndigheder lover, at de ikke udøver tortur mod personer, der er udvist af de britiske myndigheder.

Aftalen er blevet voldsomt kritiseret af menneskretsorganisationer, fordi Jordan anklages for at bruge tortur. Desuden er aftalen ikke juridisk forpligtende.

Storbritannien forhandler om lignende aftaler med en række flere lande, der begår tortur og mishandler fanger.