Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Israel: Skyd på alt, hvad der rører sig!

Source:www.arbejderen.dk
Author:s.e
Date:11/09-2005

Hjemsendte israelske soldater anklager militæret for at beordre drab på civile og love soldaterne straffrihed.

Palæstinensiske mødre, som har mistet et barn eller en ægtefælle, skal ikke kun leve med tabet, men også med bevidstheden om at soldaten, der skød blev lovet straffrihed.

Ifølge den israelske menneskeretsorganisation B`Tselem er 3269 palæstinensere blevet dræbt af israelske sikkerhedsstyrker i de seneste fem år.

Organisationen vurderer, at 1700 af de dræbte var civile, heraf 654 mindreårige.

Kritikken af det israelske militær skærpes nu af, at en række soldater har kontaktet gruppen 'Bryd tavsheden' og fortalt grusomme historier:

'Fra en afstand på 70 meter og gennem kikkertsigtet på sit maskingevær, kunne Assaf se, at den palæstinensiske mand var mellem 20 og 30 år. Han var ubevæbnet og forsøgte at slippe væk fra en israelsk kampvogn. Men disse detaljer betød ikke noget, for Assafs ordre lød: skyd på alt, hvad der rører sig'. Sådan lyder den beretning, som den britiske avis Guardian viderebringer.

Assaf fortæller, at han skød og dræbte manden, og siden blev der ikke talt mere om det.

Assaf synes det er forkert:

- Grunden til at jeg fortæller dette er, at jeg ønsker, at hæren overvejer, hvad de beder os om at gøre - at skyde ubevæbnede mennesker. Jeg tror ikke det er lovligt, siger han til gruppen af tidligere israelske soldater, som har taget navnet 'Bryd tavsheden'.

Assaf er ikke alene. I de seneste måneder er snesevis af hjemsendte soldater stået frem for at fortælle historier om, hvordan de blev beordret til at skyde og dræbe mennesker uden at de behøvede at frygte straf.

Hæren har i de fem år kun undersøgt 131 sager, rejst 18 anklager og dømt syv soldater. De nye oplysninger fra 'Bryd tavsheden' har ført til at anklagemyndigheden nu ser på 17 nye sager.