Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Tusinder på flugt i det nordlige Irak

Source:www.dr.dk
Date:11/09-2005

10.000 amerikanske og irakiske soldater fortsætter deres offensiv i den nordirakiske by Tal Afar for at vriste kontrollen med området ud af hænderne på oprørere.

Der blev meldt om spredte kampe, men samtidig rapporterede Irakisk Røde Halvmåne, at op til 7000 familier er flygtet fra byen for at komme væk fra kamphandlingerne.

Største aktion siden Falluja
Byen, der ligger mellem Mosul og den syriske grænse, er ifølge amerikanske officerer et af de steder, hvor udenlandske oprørere, der kommer til Irak, opholder sig.

Der er 4000 amerikanske soldater og 6000 irakiske involveret i offensiven, som er den største, der er gennemført i Irak siden angrebet på oprørerne i Falluja i november sidste år.

Tal Afar har omkring 300.000 indbyggere, og deres humanitære situation er ifølge Irakisk Røde Halvmåne "kritisk".

Ifølge nyhedsbureauet AFP har en gruppe med forbindelse til al Qaeda-terrornetværket på en internetside truet med at bruge kemiske og andre ikke-konventionelle våben, hvis ikke offensiven i Tal Afar bliver stoppet.

Flere operationer
Den irakiske regering siger, at der er planlagt offensiver i fire andre byer, hvor oprørerne også står stærkt, når kampene i Tal Afar er slut.

Amerikanske tropper og regeringsstyrker har i dag indledt et angreb på byen Rutba, 370 kilometer vest for Baghdad. Byen ligger tæt på landevejen der forbinder Bagdad med nabolandet Jordan.