Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Opfordrer socialministeren til at gå af

Source:www.dr.dk
Date:09/12-2005

Eva Kjer Hansen varetager ikke de svagestes interesser, og derfor bør hun gå af som socialminister. Sådan lyser opfordringen fra Henning Breinholt, som er formand for Dansk Socialrådgiverforening. Årsagen er, at Eva Kjer Hansen i går afviste, at en rapport fra Socialforskningsinstituttet viser, at samfundets svageste har fået det dårligere. I rapporten siger to tredjedel af de adspurgte sociale organisationer, at de svageste har fået det dårligere, mens ingen siger, at de har fået det bedre.

Dybt rystet over ministeren
- Jeg er dybt rystet over Eva Kjer Hansen. For to måneder siden sagde hun, at hun ville have større ulighed, og nu siger hun, at der ikke er grund til at være bekymret, siger Henning Breinholt. - Da Eve Kjer Hansen talte for større ulighed, fik hun at vide af statsministeren, at hun skulle tie stille og bekymre sig om de svageste. Da hun går ud og siger, at udviklingen er bekymrende, får hun besked om, at hun ikke skal forholde sig til, at de har fået det sværere, siger han. - Man kan ikke være socialminister, hvis man ikke har ret til at kære sig om de sværeste, mener Henning Breinholt.

Rapporten tegner et korrekt billede
Formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Preben Brandt, siger, at rapporten får rådet til mere ivrigt at minde socialministeren om, at hun skal tale de svagestes sag. Han er ikke i tvivl om, at rapporten tegner et korrekt billede. Der er sket forbedringer inden for afgrænsede områder, men at der er sket en forarmelse på det generelle plan, som skyldes den førte boligpolitik, beskæftigelsespolitik og integrationspolitik. Også formanden for kommunernes socialchefer, Ole Pass, er sikker på, at fattigdomsrapporten tegner et sandfærdigt billede.