Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Civile irakere flygter fra Tal Afar

Source:www.arbejderen.dk
Author:m.j
Date:13/09-2005

Civile flygter i stort tal fra den amerikansk-irakiske militæroffensiv i Tal Afar.

Over 5000 irakiske og 3500 amerikanske soldater deltager i operationen.

Byen ligger 418 kilometer vest for hovedstaden Bagdad, tæt på grænsen til Syrien.

Ifølge den arabiske tv-station er 90 procent af indbyggerne turkmenere og sunnier.

Byen, der tidligere var beboet af næsten 400.000, har været omringet af store militære styrker siden den 26. august. Selve den militære offensiv blev indledt 10. september med heftigt artilleribeskydning fra amerikanske kamphelikoptere skriver FN`s nyhedsbureau IRIN.

De 50.000 familier i byen havde fået 72 timer til at komme ud af byen fra operationens start.

Ifølge Iraks Røde Kors er mellem 5.000 og 7.000 familier sluppet ud af byen.

Røde Kors har opbygget en teltlejr med en kapacitet til 500 familier 20 kilometer fra byen, men organisationen venter, at op imod 5000 familier vil søge til lejren.

De skal deles om 40 toiletter og 20 vandtanke med mellem 1000 og 1500 liter vand i hver. Røde Kors har forsyninger til 25.000 familier med støtte fra sine samarbejdsorganisationer, men der er brug for flere forsyninger nu, appellerer Røde Kors.

Samtidig, mens befolkningen flygter, gennemføres ransagninger fra hus til hus med irakiske soldater i front. Ifølge den amerikanske besættelsesmagt er 211 mennesker blevet fanget, 141 såkaldte oprørere er blevet dræbt.

-Operation Genindfør Rettigheder gennemføres for at fjerne terrorister og udenlandske oprørere, der opererer i Tal Afar. Operationen er en støtte til den irakiske regerings bestræbelser på at bringe tryghed og sikkerhed for byens indbyggere, forklarer den amerikanske oberst Billy J. Buckner ifølge den arabiske tv-station Al-jazeera.

Men hovedparten af de tilfangetagne efter lørdagens operationer er irakere, erkender den amerikanske oberst HR. McMaster.

Det bestrider den irakiske regering, der hævder, at mange af fangerne er fra Syrien, Jordan, Sudan, Yemen eller fra andre lande.

Ifølge den irakiske journalist Nasir Ali er udenlandske kæmpere blot et skalkeskjul.

-Hver gang USA`s militær og den irakiske regering ønsker at angribe en specifik by, hævder de, at den huser arabiske kæmpere og Abu Mosab al-Zarqawi, siger Nasir Ali til Al-jazeera.

Der har imidlertid også været protester fra byens indbyggere, skriver Financial Times. Blandt andet skal byens borgmester være gået i protest mod den 'sekteriske' operation vendt mod de sunni-arabiske kvarterer.