Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Regeringen lyver og skjuler sandheden omkring CIA fly

Source:www.enhedslisten.dk
Date:27/01-2006

Europarådets parlamentariske forsamling vil i dag diskutere undersøgelsen af de såkaldte CIA-fly, der i strid med internationale konventioner hemmeligt transporterer fanger til afhøring og tortur.

Rune Lund, Enhedslistens repræsentant i Europarådets parlamentariske forsamling, vil tale på vegne af Venstrefløjsgruppen (UEL), hvor SF og Enhedslisten er medlemmer. Talen vil blive brugt til at kritisere den danske regering for nøl, og dermed i realiteten modarbejde arbejdet med at komme til helt bunds i sagen.

Et eksempel – blandt mange - på denne nøl er, at Enhedslisten den 22. december stillede et spørgsmål (S 1653) til Per Stig Møller om, hvordan regeringen havde tænkt sig at besvare Europarådets undersøgelse, når regeringen samtidig ikke er interesseret i at lave en national undersøgelse, hvor alle sten bliver vendt. Sådan et spørgsmål skal ifølge folketingets forretningsorden besvares i løbet 6 dage. Nu er det gået en måned. Enhedslisten har rykket for svaret flere gange, men indtil videre forgæves.

Rune Lund siger:
- Det er tydeligt, at der i Europarådet er fuld opbakning til videre undersøgelser. Derfor er det ekstra ærgerligt, at den danske regering indtil videre har indtaget en meget nølende holdning og kun svarer, når den bliver presset til det yderste. Den nølende holdning betyder i realiteten at regeringen modarbejder Europarådets undersøgelse.