Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Voldsom demonstration i USA imod krigen

Source:www.arbejderen.dk
Author:se
Date:27/09-2005

Der kom så mange til demonstrationen mod Irak-krigen i Washington, at arrangørerne indtil videre kun anslår antallet til mellem 100.000 og 300.000.

Menneskemassen afspejler en markant voksende modstand mod krigen i den amerikanske befolkning, og afspejler også en ny styrke i fredsbevægelsen. Busser har bragt mennesker til regeringsbyen fra de fjerneste steder, og samtidig var der demonstrationer lokalt i mange byer.

I Washington var demonstrationen timet med at Verdensbanken og Den Internationale Valutafond (IMF) holder sit årlige fællesmøde for bestyrelserne. For mange krigsmodstandere hænger Verdenbanken, IMF og USA`s krige tæt sammen:

- Det handler ikke kun om krig. Det handler om, at mennesker dør i verden på grund af en uretfærdig politik, i høj grad økonomisk politik. Forbindelsen kan alle se. USA`s politik i Irak ligner til forveksling IMF`s strukturtilpasningsprogrammer, gennemført med våben, siger Basav Sen fra Mobilisering for Global Retfærdighed til nyhedsbureauet IPS.

Demonstranten Aniket Desai peger på at USA`s tidligere viceforsvarsminister og arkitekt bag Irak-krigen nu er formand for Verdensbanken:

- Det faktum at Paul Wolfowitz er formand for Verdensbanken afspejler, at de militære og finansielle institutioner hænger sammen. Begge dele er kontrolleret af de rige, siger Desai.

I London demonstrerede op mod 100.000 mod krigen i Irak.

Sammenslutningen 'Militære familier mod krig' stod i spidsen for demonstrationen, som samtidig blev startskuddet til en måndlang kampagne med fire mål:

1: Der skal afholdes en bred fredskonference inden nytår.

2: Medlemmer af Underhuset skal presses til at stemme for at de britiske soldater skal hjem fra Irak.

3: De civile rettigheder i Storbritannien skal forsvars.

4: Muslimske befolkninsgrupper skal beskyttes.

Ledere fra seks store fagforeninger sendte en fælles støtteerklæring til demonstrationen. Underskriverne var formændene Tony Woodley fra TGWU, Bob Crow fra RMT, Paul Mackney fra NATFHE, Mark Serwotka fra PCS, Matt Wrack fra FBU og Keith Sonnet næstformand i UNISON. Billy Hayes fra CWU talte på demonstrationen.