Realiteten
This website has mixed content in both Danish and English

Menu

Home
False flag
Islam
Health
History
The world
Society
Links
About
Contact

Ny amerikansk tortur-skandale

Source:www.modkraft.dk
Author:Martin Lindblom/Monsun
Date:29/09-2005

Elitesoldater fra den amerikanske 82. Luftbårne Division har forgæves klaget til deres overordnede over brutal og systematisk tortur på irakiske fanger. Men officererne har ignoreret deres henvendelser, og nu er soldaterne gået til menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch med deres viden.

I modsætning til afsløringerne af torturen i Abu Ghraib fængslet er det denne gang soldaterne selv, der bringer deres viden frem, og en af dem står endda frem med navn.

Ifølge rapporten fra Human Rights Watch, brugte soldaterne i militærlejren Mercury de forsvarsløse irakiske fanger til at få afløb for deres frustrationer.

Der var således ikke tale om tortur i forbindelse med afhøringer, men sadistiske mishandlinger tilsyneladende begået af ren kedsomhed.

En sergent forklarer til Human Rights Watch, at folk gerne dukkede op på deres fridage og udbad sig fanger fra fangeteltet, som de så ydmygede og tæskede efter forgodtbefindende. Sergenten kalder det ligefrem »en slags sport«.

Ifølge de amerikanske soldater var alle former for mishandling accepteret, så længe fangerne ikke mistede livet.

Pentagon afviser alt
De nye rystende afsløringer har straks fået det amerikanske militær til at indlede den mest omfattende undersøgelse af fangemishandling siden skandalen i Abu Ghraib fængslet, skriver Dagbladet Politiken.

Derimod har det amerikanske forsvarsministerium Pentagon allerede afvist de nye beskyldninger om tortur.